середу, 27 вересня 2017 р.


Нова редакція "Закону про освіту" у середу, 27 вересня, опублікувана у газеті "Голос України". Він набуде чинності 28 вересня.
Згідно з документом він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім статей 38 та абзацу третього частини другої ст. 59, абзаців першого і третього частини другої ст. 61, які набирають чинності з 1 січня 2018 р; частини п'ятої ст. 61 і частини десятої ст. 78 цього закону, а також частини третьої ст. 43 закону України "Про загальну середню освіту" (в редакції), які набирають чинності з 1 січня 2019 р; абзац другий підпункту 5 пункту 4 розділу "Прикінцеві та перехідні положення", який набирає чинності з 1 січня 2030 року.
Закон має важливе для формування нової траєкторії навчання у школі, для утвердження формальної, неформальної та інформальної освіти. Реформа освітнього простору спрямована на його демократизацію та більшу автономність.
Навколо прийняття закону спалахнув міжнародний скандал.Угорщина заявила, що блокуватиме ініціативи щодо євроінтеграції України в Європейському Союзі через мовну статтю закону.

Немає коментарів:

Дописати коментар